Проект найдовшого підземного тунелю під загрозою (карта) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект найдовшого підземного тунелю під загрозою (карта)

Світ
1161
Проект будівництва найдовшого у світі тунелю між Таллінном і Гельсінкі, на який планується витратити 15 млрд євро, зіткнувся з першими труднощами.
Про це повідомляє Forbes.
Уряд Естонії схвалить проект тільки в тому випадку, якщо отримає детальні гарантії його завершення. Також вказується, що автори проекту не змогли пояснити, як вираховують число людей, які зможуть користуватися тунелем.
Ідея проекту полягає в тому, щоб з’єднати дві країни 103-кілометровим тунелем, по якому їздитимуть надшвидкісні поїзди. Доїхати з однієї столиці в іншу можна буде за 20 хвилин. Зараз же для цього необхідно переправлятися по затоці на поромі, що займає 1,5-2 години. Цей шлях регулярно долають десятки тисяч естонців, які працюють в районі Гельсінкі, і фінські туристи, які прямують у Таллінн. Естонія і Фінляндія роками обговорювали способи спростити транспортне сполучення.
Проект найдовшого підземного тунелю під загрозою (карта)
Крім тунелю, проект передбачає створення в Фінській затоці штучного острова, де зупинятимуться потяги. На острові передбачається побудувати нерухомість для постійного проживання близько 50 000 чоловік, а новий тунель може стати найдовшим залізничним тунелем у світі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас