Суд відстрочив передачу "АВК" для Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відстрочив передачу "АВК" для Промінвестбанку

Фондовий ринок
568
7 серпня Госпсуд Донецької області задовольнив заяву ПрАТ “Кондитерська фабрика А.В.К., м.Дніпро” та надав до 13.12.2019 відстрочку на виконання судового рішення від 13.12.2018 (в справі №905/2864/15), яким було частково задоволено позов Промінвестбанку до компанії та в рахунок погашення боргу ПрАТ «АВК» (м. Маріуполь) за договором кредитної лінії №20-2577/2-1 від 28.09.2011 на 1,37 млрд грн звернуто стягнення на будівлі та споруди за адресою м. Дніпро, вул. Журналістів, 11 і 7в (тут знаходиться кондитерська фабрика “А.В.К”, – ред.) площею 29,2 тис кв. м. і 9,93 тис кв. м. відповідно шляхом продажу на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження.
Свою заяву ПрАТ “Кондитерська фабрика А.В.К., м.Дніпро” обгрунтувало тим, що у господарській діяльності використовує виробничі потужності, на яке звернуто стягнення. За твердженням компанії, період червень-грудень 2019 року “характеризується високим рівнем завантаженості виробничих потужностей підприємства, а негайне виконання судового рішення буде мати критичні наслідки для підприємства у вигляді банкрутства”, а надання судом відстрочки виконання рішення “створить можливість реструктуризації виробничих потужностей підприємства шляхом запуску виробничо-логістичної фабрики на території Слобожанської селищної ради” (цитати).
Промінвестбанк заперечував проти відстрочення виконання судового рішення, вказуючи в т.ч., що “боржник за кредитним договором перебуває у процедурі банкрутства, проте продовжує повноцінно здійснювати свою господарську діяльність, як і відповідач у цій справі”.
Госпсуд Донецької області, задовольняючи клопотання ПрАТ “Кондитерська фабрика А.В.К., м.Дніпро”, врахував, що “відповідач є соціально значущим підприємством, на якому працює понад 1000 чоловік”, “необхідність збереження можливості відповідача здійснювати свою виробничу діяльність та запобігання звільненню працівників з підприємства”.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас