Державне фінансування будуть отримувати 11 партій: названі суми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державне фінансування будуть отримувати 11 партій: названі суми

Казна та Політика
543
Національне агентство України з питань запобігання корупції ухвалило рішення про надання 11 політичним партіям державного фінансування їхньої статутної діяльності.
Про це агентство повідомили у НАЗК.
Згідно з результатами позачергових парламентських виборів, державне фінансування отримають партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, “Європейська солідарність”, “Голос”, “Радикальна партія Олега Ляшка”, “Сила і честь”, “Опозиційний блок”, “Українська стратегія Гройсмана”, “Партія Шарія” і Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.
В НАЗК повідомили, що всі ці партії виконали умови для отримання коштів із держбюджету, зокрема, відкрили гривневі рахунки в банках. Кошти їм надаватимуться з 1 січня 2020 року.
Загальна сума державного фінансування партій залежить від розміру прожиткового мінімуму та явки на виборах. Згідно з даними ЦВК, явка на останніх парламентських виборах становила 14,7 мільйона виборців. Кожен голос передбачає фінансування розміром в два відсотки від прожиткового мінімуму (38,42 гривні).
Окрім того, партії отримуватимуть додаткові кошти, якщо у своєму складі матимуть третину жінок.
За попередніми підрахунками громадського руху “Чесно”, загальний бюджет держфінансування партій у 2020 році сягатиме 565,5 мільйона гривень.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас