У Новій Зеландії визнали законною виплату зарплат в криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії визнали законною виплату зарплат в криптовалюті

Фінтех і Картки
246
Податкове управління Нової Зеландії визнало законним отримання доходу в криптовалюті найманими працівниками і опублікувало керівництво з його оподаткування.
Так, в цифрових активах може бути отримано лише до половини заробітної плати з прив’язкою до її розміру або ж фіксованому курсу.
Оподаткуванню підлягають всі доходи, отримані найманими працівниками в криптовалюті, включаючи винагороду за послуги, бонуси, комісійні та чайові. Проте на самозайнятих платників податків нові правила не поширюються.
Одночасно з цим, для того, щоб отримана співробітником криптовалюта підлягала оподаткуванню, вона повинна бути доступна для конвертації в фіатні кошти і не мати обмежень, пов’язаних з її негайним витрачанням. Йдеться про нативні цифрові валюти тимчасових платіжних мереж (таких як біткойни), а не про utility-токени окремих сервісів або ж security-токени окремих компаній.
«У нинішніх умовах, коли криптоактиви не завжди приймаються як оплата за товари і послуги, комісар вважає, що криптоактиви, які не можна конвертувати безпосередньо у фіатну валюту на біржі, не є повноцінними «грошима», які можна вважати зарплатою», – йдеться в постанові відомства.
Нагадаємо, в 2017 році Управління з фінансового регулювання і нагляду Нової Зеландії прирівняло криптовалюту до цінних паперів.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас