США остаточно заборонили закупівлі Huawei і ZTЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США остаточно заборонили закупівлі Huawei і ZTЕ

Фондовий ринок
1052
Сьогодні, 13 серпня, в США набуває чинності заборона на закупівлі державними структурами і компаніями устаткування китайських компаній Huawei і ZTE, а також їхніх “дочок” Hytera Communications Corporation, 34 Hangzhou Hikvision Digital Technology Company і Dahua Technology Company. Обмеження спричинені тим, що Мінторг США з 17 травня вніс Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці.
Як свідчать дані Федерального реєстру США, протягом двох років керівники відомств можуть одноразово порушити цю заборону, але при цьому будуть зобов’язані обґрунтувати це порушення перед конгресом.
У Вашингтоні китайські компанії підозрюють в шпигунстві на користь Пекіна, тобто, в діяльності, що суперечить політичним інтересам і національній безпеці США.
У травні США давали Huawei відстрочку на 90 днів на закупівлю в США сервісів і комплектуючих, необхідних для випуску телекомунікаційного обладнання і забезпечення роботи смартфонів. З 13 серпня це заборонено.
Спостерігачі розглядають введені Вашингтоном обмеження для китайських компаній, зокрема, Huawei, як один із напрямів торговельної війни між США і Китаєм. Так, президент Дональд Трамп заявив у серпні, що забороняє будь-які форми співробітництва Huawei з американськими партнерами у відповідь на оголошені Пекіном обмеження для китайських компаній на закупівлю в США американської сільськогосподарської продукції.
Як відомо, торгова війна США і Китаю загострюється. Так, президент США Дональд Трамп заявив, що Штати з 1 вересня почнуть вводити додаткові мита в розмірі 10% на товари з Китаю вартістю 300 млрд доларів. У відповідь Китай почав відмовлятися від імпорту сільгосппродукції з США.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас