Google позбавляється необхідності вводити паролі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google позбавляється необхідності вводити паролі

Фондовий ринок
4349
Компанія Google в понеділок оголосила, що власники смартфонів Pixel можуть підтвердити свою особистість в сервісах самої Google в інтернеті за допомогою сканера відбитків пальців замість введення пароля. На смартфонах Pixel ця можливість доступна прямо зараз. У найближчі кілька днів вона з’явиться і на інших Android-пристроях на версіях Android 7 і новіших.
Використовуючи стандарт FIDO2, покликаний поліпшити авторизацію в інтернеті, користувачі повинні будуть зареєструвати відбиток пальців або екран блокування свого смартфона. Далі їх можна буде застосовувати в додатках або сумісних сервісах Google в інтернеті. Якщо ви турбуєтеся за конфіденційність ваших даних, відбиток пальців начебто не буде відправлятися на сервери Google.
Він буде зберігатися на смартфоні самого користувача. Сервери будуть тільки отримувати підтвердження того, що відсканований відбиток пальців збігся з тим, що зберігається на пристрої. При цьому повідомлення про це буде зашифровано. Роботу нової системи можна протестувати на вашому Android-пристрої, якщо встановлена ​​потрібна версія. Також в системі повинен бути введений обліковий запис Google. Апарат повинен мати налаштоване блокування за допомогою сканера відбитків, пін-коду або графічного ключа.
Далі потрібно зробити наступне: відкрийте браузер Chrome і перейдіть за адресою https://passwords.google.com, виберіть сайт для перегляду, дотримуйтесь інструкцій на екрані для підтвердження вашої особистості. Таким чином, більше не доведеться запам’ятовувати складні паролі для входу в облікові записи сервісів Google в інтернеті. Запам’ятати важкі паролі неможливо; якщо їх записувати, є ймовірність витоку, а паролі, що легко запам’ятовуються, легко і зламати.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас