Експерт назвала 4 затребувані професії, для яких потрібна вища освіта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвала 4 затребувані професії, для яких потрібна вища освіта

Особисті фінанси
23773
Найбільш затребувані професії в Україні не вимагають вищої освіти і відносяться до робочих спеціальностей, проте є й винятки.
Про це повідомила HR-експерт Тетяна Пашкіна.
“Якщо ми говоримо про кількість вакансій, про першу десятку, то це, як правило, універсальні професії, які не потребують, в більшості своїй, вищої освіти. Це продавці-консультанти, виробництво, робочі спеціальності, охоронці, офіціанти, кухарі, шеф-кухарі, торгові представники, бухгалтери, веб-розробка, по Києву – це інтернет-маркетинг, іноді трапляються складські професії і будівництво, влітку в сезон”, – повідомила Пашкіна.

Швидкий кредит на освіту

За її словами, з цього переліку тільки чотири вимагають вищої освіти і зустрічаються в основному по Києву. Йдеться про бухгалтерів, веб-розробників, інтернет-маркетологів і торгових представників.
“Людина може дуже швидко увійти в професію і поміняти її. Сьогодні був продавець-консультант, занудьгував, – вирішив піти в офіціанти, вивчив меню, – ось уже і офіціант. Навіть на кухарів, шеф-кухарів беруть фахівців-початківців – якийсь час ви чистите картоплю, заготовлюєте салати, але протягом певного періоду ви можете, що називається “на робочому місці” – отримати професію і вирости в ній”, – пояснила експерт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас