Перелік пільг для багатодітних сімей зросте - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перелік пільг для багатодітних сімей зросте - законопроект

Казна та Політика
9995
В Україні хочуть розширити перелік пільг багатодітним сім’ям, які функціонують як прийомні або дитячі будинки сімейного типу.
Про це йдеться в законопроекті №10453, розміщеному на сайті Верховної Ради України.
“Чинним законодавством передбачено безкоштовний проїзд для дітей з багатодітних сімей усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів. Водночас таких пільг не мають батьки таких дітей, також такі пільги не поширюються на батьків і дітей з прийомних сімей, а для дітей з багатодітних сімей та сімей, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу, не передбачено безкоштовного проїзду залізничним транспортом міжміського сполучення, попри те, що саме останній вид наземного транспорту користується найбільшим попитом при міжміських перевезеннях”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Проект закону пропонує змінити вказані законодавчі прогалини з метою сприяння фінансовому стану багатодітних і прийомних сімей, а також сімей, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу.

Зі скількох років дають кредит в Україні

Що планують змінити:
Наступні пільги пропонують надавати батькам і дітям з багатодітних та прийомних сімей, а також сім’ям, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу:
  • безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі),
  • автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості,
  • залізничним і водним транспортом приміського та міжміського сполучення,
  • автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка,
  • в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас