Вчені збільшили термін зберігання молока за радянською технологією


Вчені збільшили термін зберігання молока за радянською технологією

Американські дослідники з університету Пердью змогли збільшити термін зберігання молока в чотири рази (до 40 днів), повідомляє Quartz. Справа в тому, що в своїх розробках вони спиралися на ідеї, що виникли ще в Радянському Союзі, в якому на дослідження просто не вистачило грошей. Вчені запевняють, що в новій технології не використовуються консерванти, а на смак молока вона жодним чином не впливає. Розробники відзначають, що це одне з найбільших досягнень в пастеризації за останні десятиліття.

Поки що це нововведення застосовується тільки в Пуерто-Ріко, але незабаром планується представити новий продукт на ринках Американських Віргінських островів, Сен-Мартена і Домініканської республіки. Суть технології полягає в тому, що в процесі пастеризації молоко (крім нагрівання до 63 градусів за Цельсієм протягом 30 хвилин) піддають тиску. Це дозволяє більш ефективно вбивати бактерії. Одні з них небезпечні для здоров’я, а інші провокують процес скисання.

Більш того, американців до таких розробок підштовхує ще й специфіка місцевого законодавства. Справа в тому, що в США Управління з контролю за продуктами і ліками забороняє продаж або розвезення між штатами непастеризованого молока. Держава побоюється поширення сальмонели, кишкової палички, лістерії та інших збудників різного роду хвороб.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
В Контексті Finance.ua