2018
Вчені збільшили термін зберігання молока за радянською технологією
— Технології&Авто
Американські дослідники з університету Пердью змогли збільшити термін зберігання молока в чотири рази (до 40 днів), повідомляє Quartz. Справа в тому, що в своїх розробках вони спиралися на ідеї, що виникли ще в Радянському Союзі, в якому на дослідження просто не вистачило грошей. Вчені запевняють, що в новій технології не використовуються консерванти, а на смак молока вона жодним чином не впливає. Розробники відзначають, що це одне з найбільших досягнень в пастеризації за останні десятиліття.
Поки що це нововведення застосовується тільки в Пуерто-Ріко, але незабаром планується представити новий продукт на ринках Американських Віргінських островів, Сен-Мартена і Домініканської республіки. Суть технології полягає в тому, що в процесі пастеризації молоко (крім нагрівання до 63 градусів за Цельсієм протягом 30 хвилин) піддають тиску. Це дозволяє більш ефективно вбивати бактерії. Одні з них небезпечні для здоров’я, а інші провокують процес скисання.
Більш того, американців до таких розробок підштовхує ще й специфіка місцевого законодавства. Справа в тому, що в США Управління з контролю за продуктами і ліками забороняє продаж або розвезення між штатами непастеризованого молока. Держава побоюється поширення сальмонели, кишкової палички, лістерії та інших збудників різного роду хвороб.
За матеріалами: bigmir.net
Поділитися новиною
Також за темою
Названо ТОП-5 кросоверів, якими найбільше задоволені власники (фото)
Time назвав найкращі винаходи 2025 року (відео)
Google Chrome автоматично вимикатиме сповіщення від неактивних сайтів
На ринок виходить електрокросовер Hyundai Elexio (фото)
Стартап Reflection AI планує створити відкриту альтернативу OpenAI та китайським ШІ-гігантам
BYD представила бюджетний гібридний седан із запасом ходу 2000 км (фото)