89% проектів ICO виявилися збитковими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

89% проектів ICO виявилися збитковими

Фінтех і Картки
787
Понад 5600 ICO було проведено за весь час, компаніям вдалося залучити близько $64,5 млрд.
Про це написав аналітик The Block Ларрі Чермак.
Він підкреслив, що в цій сфері існує безліч джерел з різними оцінками, за найскромнішими підрахунками, проекти з первинного розміщення токенів змогли отримати близько $14 млрд.
«Тепер очевидно, що ICO були величезною бульбашкою. Медіанна дохідність ICO в доларі США наразі становить -87% і повсякчас падає», – написав Чермак в своєму Twitter-акаунті.
Він пояснив провал концепції ICO невідповідністю між інтересами керівників і інвесторів. Компанії мали продукт, який перебуває на самій ранній стадії розвитку, а вкладали кошти в нього в основному непрофесійні інвестори, що не розбиралися в темі.
Пік первинних розміщень токенів припав на грудень 2017 року. Зараз вкрай складно оцінити прибутковість ICO, бо безліч проектів вже припинили існування. Середня сума, яку залучали розробники, становить $36,2 млн, тільки 10,8% мають позитивну прибутковість, але реальні цифри можуть бути ще нижчими.
За словами аналітика, 11 ICO показали прибутковість понад 1000%, 30 ICO перевершили Bitcoin за цим показником, а 94% токенів втратили до першої криптовалюти більше 90% ціни. Чермак зробив висновок, що більшість проектів з первинного розміщення токенів не здатні зберігати цінність протягом тривалого періоду часу.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас