Міжбанк: що буде "підігрівати" ринок у літній четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що буде "підігрівати" ринок у літній четвер

Валюта
773
У четвер на котирування валютного ринку будуть впливати кілька чинників:
1) Завершення періоду купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під виведення дивідендів. Всі основні обсяги серпня за такими операціями “дочок” нерезидентів вже закриті, і залишилися тільки невеликі суми. Але традиційно в цей період спекулянти спробують трохи “підігріти” котирування під такі операції;
2) Зростання попиту на валюту з боку великих імпортерів і необхідність фінансування клієнтами своєї поточної діяльності.
Імпортери продовжують оперативно закривати свої поточні зовнішньоекономічні зобов’язання на побоюваннях можливого зростання котирувань і вважають за краще “не грати у валютну рулетку”. З активною скупкою валюти в останні дні на торгах помічені як основні торговці енергоносіями, так і представники великих рітейлерів. А ось у експортерів продавати валюту “задешево” (в період її розпродажів нерезидентами під ауціони ОВДП) особливого бажання немає. Після скасування Нацбанком норми обов’язкового продажу валютної виручки – кожен з великих експортерів сам собі режисер у цьому питанні. Тому вони намагаються продаватися тільки в тих обсягах, які необхідні компаніям для ведення їхньої поточної виробничої діяльності. В кінцевому підсумку – такий настрій покупців і продавців грає проти гривні;

Найкращі картки для валютообміну

3) Дії Нацбанку і поведінка спекулянтів.
НБУ продовжить практику викупу в резерви надлишку пропозиції долара на міжбанку, що буде утримувати долар від значного просідання.
А спекулянти сьогодні попрацюють в форматі «в дві сторони» без особливих спроб покачати курс протягом сесії. Причина такого “мирного” настрою у спекулянтів проста – немає особливих обсягів гривневих ресурсів для розхитування ринку (коррахунки банків тримаються другий день на позначці близько 40,8 млрд гривень), а потенційні покупці валюти (незважаючи на необхідність закриття своїх валютних контрактів) все ж таки не готові серйозно переплачувати. Так що особливих ситуативних перекосів сьогодні спекулянти не чекають і тому готові у четвер задовольнятися тільки роллю статистів на міжбанку.
У пошуку компромісного курсу і пройдуть сьогодні торги, а готівковий ринок буде виставляти свої цінники, виходячи з поведінки міжбанку. З урахуванням усього вищесказаного – ми на четвер прогнозуємо обсяги торгів у межах 320-350 млн доларів при здійсненні до 440-480 угод і коридор по долару 25,30-25,50 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 2529 / 25,33
євро – 28,40 / 28,45
російський рубль – 0,385 / 0,386
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас