Amazon вимагає від інших продавців підвищення цін на свої товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon вимагає від інших продавців підвищення цін на свої товари

Фондовий ринок
1021
Американський гігант інтернет-торгівлі Amazon вимагає від продавців піднімати ціни на свої товари в інших інтернет-магазинах на маркетплейсі, якщо там вони продаються дешевше.
Про це пише Bloomberg.
За даними агентства, Amazon постійно перевіряє ціни продавців на інших майданчиках. Якщо компанія продає товари дешевше, наприклад, на Walmart, то Amazon висилає їй попередження. Якщо продавець не бере до уваги рекомендації, Amazon може його «покарати» і знизити в результатах пошуку.
Amazon почала розсилати такі повідомлення в 2017 році, але останнім часом, за словами ритейлерів, частота повідомлень зросла. У попередженнях компанія вказує, що товар продавця не зможе отримати кнопку «Купити зараз», оскільки ціни на нього на Amazon вищі, ніж у інших ритейлерів.
Опитані виданням компанії зізнаються, що вважають за краще виконати вказівки Amazon і підвищити ціни на своїх майданчиках, щоб не втрачати канал продажів.
Такі дії можуть привернути увагу антимонопольних органів.
В Amazon заявили, що продавці самостійно встановлюють ціни на товари як на її майданчику, так і в інших інтернет-магазинах. Компанія тільки допомагає збільшити продажі на Amazon, надаючи їм рекомендації з оформлення «кращої пропозиції».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас