Кредитні рейтинги випускам облігацій АТ "Таскомбанк" присвоєні на рівні uaААА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні рейтинги випускам облігацій АТ "Таскомбанк" присвоєні на рівні uaААА

Особисті фінанси
17
Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про присвоєння на рівні uaААА довгострокових кредитних рейтингів випускам іменних процентних незабезпечених облігацій АТ «ТАСКОМБАНК» серії G на загальну суму 100 млн грн й серії H на загальну суму 100 млн грн. Прогноз рейтингів – стабільний.
Для проведення процедури присвоєння кредитних рейтингів довгострокових зобов’язань рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» використало фінансову звітність АТ «ТАСКОМБАНК» за 2014-2018 рр. й І квартал 2019 року, а також внутрішню інформацію, надану Банком під час рейтингового процесу.
Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaААА характеризується НАЙВИЩОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.
Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.
Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:
  • диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення і за основними контрагентами;
  • диверсифікація кредитного портфеля за основними позичальниками;
  • значний обсяг коштів, залучених від пов’язаних сторін;
  • диверсифікація коштів суб’єктів господарювання та корпоративного кредитного портфеля за видами економічної діяльності;
  • структура забезпечення активних операцій;
  • прийнятні показники ефективності діяльності.
Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.
Нагадаємо, що цього року АТ «ТАСКОМБАНК» випустив облігації серій G і H, які стали першими емісіями корпоративних облігацій українського емітента за новими правилами, адаптованими до стандартів ЄС. На думку експертів, це стало знаковою подією для ринку. Варто також підкреслити, що саме банк з українським капіталом першим запропонував продукт, який відповідає найвищим світовим стандартам і спрощує доступ до фондового ринку України широкого кола інвесторів — як резидентів, так і нерезидентів. Сьогодні АТ «ТАСКОМБАНК» пропонує своїм клієнтам продукт європейської якості, привабливу ставку і прозорі умови, так само як це роблять інвестори в країнах ЄС.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас