У парламенті Венесуели оцінили держборг країни мінімум в $160 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті Венесуели оцінили держборг країни мінімум в $160 мільярдів

Світ
250
Член Постійного комітету Національної асамблеї (однопалатного парламенту) Венесуели з питань фінансів і економічного розвитку Луїс Стефанеллі оцінив обсяг зовнішнього боргу країни в 160 мільярдів доларів.
Відповідну оцінку депутат дав, виступаючи на парламентських слуханнях, присвячених ситуації навколо заборгованості Боліваріанської Республіки.
“Венесуельський борг, за найскромнішими оцінками, становить щонайменше 130 мільярдів доларів, а за найсміливішими – 198 мільярдів доларів, – наводить слова парламентарія радіостанція Union Radio. – Це в середньому дає обсяг в 160 мільярдів доларів”.
За словами законодавця, перед тим як оприлюднити свої висновки, він провів консультації з низкою експертів-економістів, а також вивчив доповідь парламенту на тему зовнішнього боргу. Коментарів з боку уряду з приводу цих заяв поки що не надходило.
Венесуела протягом останніх років переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується девальвацією національної валюти.
Міжнародний валютний фонд прогнозує, що до кінця поточного року інфляція в південноамериканській країні може досягти 10 мільйонів відсотків. Згідно з оцінками ООН, Боліваріанську Республіку залишили вже понад 4 мільйони осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас