ФРС розробить власну платіжну мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС розробить власну платіжну мережу

Фінтех і Картки
442
Рада керуючих Федеральної резервної системи США (ФРС) повідомила про те, що американський центробанк має намір розробити власну платіжну і розрахункову мережу FedNow Service, яка дозволить будь-якому американському банку надавати клієнтам цілодобові і майже миттєві платежі.
Рада керуючих Федеральної резервної системи звернулася до Федеральних резервних банків з проханням розробити нову послугу міжбанківських розрахунків в реальному часі для підтримки більш швидких платежів в США. Платіжна система називається FedNow і, ймовірно, буде запущена в 2023 або 2024 році.
ФРС має намір модернізувати платіжну систему країни за допомогою сервісу FedNow, який може переказувати кошти цілодобово, в будь-які дні. Служба імовірно буде доступною як для бізнесу, так і для звичайних користувачів.
В першу чергу в мережі зацікавлені маленькі банки, оскільки наразі вони змушені користуватися альтернативами від великих конкурентів.
ФРС вважає, що система FedNow дозволить споживачам більш гнучко розпоряджатися своїми грошима і здійснювати термінові платежі, і запросила публічні коментарі, де учасники ринку можуть висловити побажання з приводу влаштування FedNow Service.
Одночасно з цим, ФРС розглядає можливість цілодобової роботи Федеральної автоматизованої системи грошових переказів (Fedwire) і Національного розрахункового сервісу, які забезпечують платежі між кредитними та іншими фінансовими організаціями.
Пропозиція ФРС отримала підтримку глави відділу платежів Google Цезаря Сенгупти і декількох законодавців, включаючи сенатора США Елізабет Уоррен – кандидата в президенти США від Демократичної партії.
У своїй заяві Уоррен сказала: «Я рада, що ФРС нарешті вжила заходів, щоб гарантувати, що людям, які живуть від зарплати до зарплати, не доведеться чекати до п’яти днів для проведення транзакції за оренду, догляд за дитиною або продукти. Сьогоднішні дії ФРС також допоможуть малим підприємствам, зробивши клієнтські платежі доступнішими. Я розраховую на співпрацю з ФРС, щоб забезпечити швидке і безпроблемне впровадження цієї системи».
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас