Цифрова валюта, яку розробляє ЦБ Китаю, замінить паперові банкноти - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифрова валюта, яку розробляє ЦБ Китаю, замінить паперові банкноти - експерт

Фінтех і Картки
479
Представники Народного банку Китаю (PBoC) підтвердили намір прискорити розробку власної цифрової валюти, яка, як припускають експерти, з великою часткою ймовірності може замінити традиційні паперові банкноти.
Про це пише AMBCrypto з посиланням на заяву ЦБ Китаю.
Також фінансовий регулятор Китаю зазначив, що буде відстежувати останні тренди в сфері розробок віртуальних валют – як у себе в країні, так і за її межами.
У липні глава дослідницького підрозділу PBoC Ван Синь припустив, що ініціатива Facebook з запуском проекту Libra змусить владу Китаю прискорити роботу над власною цифровою валютою, вивченням якої вони займалися останні кілька років.
У коментарі виданню BJNews заступник декана Інституту капіталу і фінансів при Китайському університеті політичних наук Ву Чанхай зазначив, що така цифрова валюта може замінити банкноти, буде служити перешкодою для людей, які займаються незаконною діяльністю, а також допоможе трансформувати фінансову інфраструктуру країни.
Також він переконаний, що через наявну модель державного управління Libra від Facebook не зможе замінити фіатну валюту Китаю і не чинитиме серйозного впливу на її цифровий аналог.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас