У Кабміні розповіли, чи чекати українцям паливної кризи через нові мита проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, чи чекати українцям паливної кризи через нові мита проти РФ

Енергетика
492
Підстав для зростання цін на дизельне пальне і скраплений газ в Україні через введенням спецмит на поставки палива трубопровідним транспортом з Росії немає, позаяк наша країна істотно наростила поставки з інших напрямків.
Про це повідомив в ході брифінгу представник президента в уряді Андрій Герус.
«Ми бачимо, що в серпні буде навіть деякий профіцит. У нас буде повністю збалансований ринок навіть без роботи трубопроводом», – сказав Герус.
«Жодного дефіциту не бачу. Бачу зміну структури ринку. Частка поставок з Росії знизиться з 45% до 15-25% в серпні-вересні, а поставки з інших джерел зростуть», – додав він.
За словами Геруса, Україна збільшила поставки морем в 3-4 рази, з Білорусі – на 25%, а з ЄС – в 2 рази. Також очікується збільшення виробництва українськими нафтопереробними заводами.
Він зазначив, що Росія з 1 серпня повністю зупинила поставки палива трубопровідним транспортом, а частину обсягів перекинуто на залізничний транспорт.
Присутній на прес-конференції міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що потужності терміналів у морських портах України дозволяють багаторазово збільшити обсяги поставки нафтопродуктів, а держкомпанія «Укрзалізниця» має можливість забезпечити достатню кількість рухомого складу для перевезень нафтопродуктів.
«Транспортно-логістичні рішення є, конкуренція – рушійна сила прогресу, і чим довше бенефіціари трубопровідних поставок будуть уникати сплати податків до українського бюджету, тим більше вони втратять на ринку», – сказав він. Також Омелян повідомив, що сьогодні було прийнято рішення сформувати в Україні оперативний штаб, який буде моніторити ситуацію на ринку нафтопродуктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас