Нефьодов розповів, яким повинно бути розмитнення автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов розповів, яким повинно бути розмитнення автомобілів

Казна та Політика
11954
Боротьбу з корупційними потоками в митній службі України новопризначений керівник Максим Нефьодов планує здійснювати, запровадивши дієвий контроль всіх процесів.
Про це він розповів у студії “5 каналу”.
“Митниці треба об’єднати в єдину юридичну особу, тобто відмовитися від цієї історії, коли у нас є якісь князівства: обласний прокурор, обласний суддя, голова ОДА, митник, фітосанітарний інспектор – і це єдина згуртована компанія, яка чекає на бізнес з розпростертими обіймами”, – пояснив Нефьодов.
Зокрема, він прокоментував, як бачить боротьбу з корупцією на митниці.
З одного боку, за словами Нефьодова, потрібно відрізати корупційні потоки, з іншого – створювати умови розмитнення і перетягувати білий, а потім сірий бізнес, підриваючи кормову базу хабарників.
За словами Нефьодова, деякі схеми можна виключити, забравши окремі рішення у чиновників. На його думку, можна почати з питань, які вирішуються досить швидко. Серед них назвав питання розмитнення автомобілів.
За його словами, зараз люди дізнаються про обсяг мит, які вони повинні заплатити, і як митниця буде оцінювати машину вже безпосередньо на кордоні. Він зазначив, що причиною цьому служать каталоги Schwacke.
“Якщо ви приїдете на кордон – на кордоні є так звані засекречені каталоги Schwacke, за якими визначається ціна, і комусь пропускають (авто), комусь донараховують (мита), а комусь – донараховують втричі”, – розповів Нефьодов .
Він зазначив, що детальної статистики ні у кого немає і ніхто не знає деталей, як саме нараховують податки на авто. Тому серед автомобілістів з’явилося чимало чуток, що різні митниці використовують різні індикативи, а весь процес розмитнення, “м’яко кажучи, напівлегальний”. Щоб вирішити таку проблему, Нефьодов пропонує скласти єдину базу вартості розмитнення автомобілів на основі даних про вже ввезені машини.
Він підкреслив, що ціни неможливо вказати точно, але все ж таки вартість розмитнення однакових авто, незалежно від комплектації, повинна бути в приблизно однакових цінових рамках.
Створення такої бази має знизити корупцію на митницях, захистити автомобілістів і дозволити їм заздалегідь знати, скільки доведеться платити за розмитнення.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас