Відпочиваємо в Україні по-європейськи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Відпочиваємо в Україні по-європейськи

Особисті фінанси
7217
Десять причин, чому необхідно їхати до Трускавця і як отримати сервіс світового рівня в Карпатах
 
Формула успіху курортного Трускавця – якісне і ефективне лікування за доступними цінами, неповторна природа, унікальні мінеральні води і солі, поклади цінного лікувального воску озокериту. В останні роки в Трускавці відкриваються готелі та оздоровчі комплекси європейського рівня.
 
Ми розповімо кілька важливих фактів про Трускавець, які доводять, що це місце обов’язково варто відвідати. А також дамо читачам Finance.ua знижку на проживання в найкращому готелі Трускавця Mirotel Resort & SPA.
 
Улюблене місце європейської еліти
Трускавець став активно розвиватися з 1912 року, після будівництва залізниці, яка з’єднала курорт зі Львовом, Краковом, Варшавою і Віднем. Почали будуватися лікарні, впроваджуватися передові на той час технології водолікування. Уже в 1913-му Трускавець отримав «Велику золоту медаль» за видатні досягнення в розвитку лікувальної бази і придбав славу одного з популярних курортів Європи. Тут відпочивали «на водах» аристократи з усіх країн Західної Європи, посли і президенти іноземних держав. У 1930 році курорт налічував 147 вілл і пансіонатів.
 
Після Другої світової війни Трускавець отримав звання всесоюзної здравниці, а на початку 2000-х Всесвітня федерація водолікування та кліматолікування (FEMTEC) визнала Трускавець найпрогресивнішим з точки зору лікувальної бази курортом світу. Кращі методи терапії відшліфовані роками і посилені сучасними технологіями. Тому достоїнства Трускавця як унікальної природної здравниці аж ніяк не перебільшені.
 
Вода
Курорт славиться передусім цілющими мінаральнимі водами, включаючи знамениту «Нафтусю». За допомогою трускавецької води лікують практично всі захворювання травної та серцево-судинної системи, порушення обмінних процесів (цукровий діабет, подагратощо), хвороби опорно-рухового апарату і багато інших.
 
А ще місцева вода благотворно впливає на нервову систему, знімає стрес, зміцнює імунітет і омолоджує організм.
Крім «Нафтусі», є й інші мінеральні води, які використовуються для ванн, промивань, гідромасажу, полоскань, інгаляцій та ін. Примітно, що води Трускавця названі переважно жіночими іменами: «Марія», «Софія», «Анна», «Катерина», «Барбара», «Юзя», «Броніслава» та інші. Але є і чоловічі: «Едвард», «Фердинанд», «Еммануїл».
 
У трускавецьких мінеральних вод різний хімічний склад і ступінь мінералізації (від 1 до 35 грамів на літр). За хімічним складом вони гідрокарбонатні, гідрокарбонатно-сульфатні, сульфатні, натрієві, кальцієво-магнієві, сульфатно-хлоридні та інші. Завдяки такій різноманітності, у кожного джерела своя «спеціалізація». Наприклад, за допомогою «Марії» лікують шлунково-кишковий тракт, печінку, жовчний міхур. «Броніславу» використовують для полоскання горла і носоглотки при лікуванні хронічних тонзилітів, фарингітів, гайморитів, при лікуванні верхніх дихальних шляхів. «Юзя» корисна для шкіри, очищає її і додає еластичність. «Едвард» допомагає при порушенні обміну речовин, інтоксикаціях, дегенеративно-дистрофічних процесах, а «Еммануїл» знімає ревматичні запалення суглобів.
 
Чарівна «Нафтуся»
«Нафтуся» заслуговує на окрему історію. Про цю цілющу воду вперше згадується в документах 1469 року. А в підручнику «Натуральна історія», виданому латинською мовою в 1721-му в Польщі, написано, що «селяни Трускавця та інших сіл Галичини п’ють воду з домішкою нафти для лікування багатьох захворювань».
 
«Нафтуся» вивчається вже кілька століть. Вперше зробив її хімічний аналіз в 1835 році львівський вчений Теодор Торосевич, а незабаром лікар Антон Машек описав її лікувальні властивості. У наступні роки «Нафтусю» досліджували австрійські, польські та українські вчені. Особливо активно нею займається зараз об’єднана група експертів, включаючи лікарів санаторіїв Трускавця, викладачів кафедри нетрадиційної медицини і реабілітації Львівського державного медичного університету та кафедри анатомії, фізіології та валеології Дрогобицького державного педагогічного університету. Вони випустили низку наукових робіт про властивості «Нафтусі», які отримали високу оцінку Всесвітньої федерації водолікування та кліматолікування.
 
Виявляється, головна властивість «Нафтусі» – це загальне оновлення, «перезавантаження» організму за рахунок благотворного впливу на клітини імунної системи. Але ж порушення імунітету, які присутні, як показують дослідження, у більшої частини населення планети, ведуть до розвитку найнебезпечніших захворювань, в тому числі онкологічних. Нормалізація роботи імунної системи зупиняє розвиток запальних процесів і організм відновлюється.
У складі «Нафтусі» також присутні особливі мікроорганізми, які виробляють корисні для імунітету пробіотики і діють і як своєрідна жива вакцина. Проходити лікування водою можна тільки приїхавши до Трускавця, тому що при контакті з повітрям вона швидко втрачає свої цілющі властивості.
 
Сіль
Трускавець відомий своїми мінеральними водами, але не всі знають, що тут є також цілюща сіль «Барбара». Її виявили ще за часів Австро-Угорської імперії, коли проводили дослідження води. За допомогою водних розчинів цієї солі лікують захворювання травної системи: поразки товстого кишечника, гастрити, патології жовчного міхура, печінки. Дуже ефективна сіль при проблемах з опорно-руховим апаратом.
 
У багатьох пансіонатах створені штучні соляні печери. Встановлено, що перебування в них допомагає лікувати різні види алергії і захворювання органів дихання. Паралельно з’ясувалося, що повітря соляних печер заспокоює нервову систему, тому такі процедури використовуються в рамках антистресових програм.
Для терапії захворювань застосовують не тільки сольові розчини і цілюще повітря печер, а й соляні ванни.
 
Озокерит
Про те, що в Трускавці лікують особливим продуктом нафтового походження – озокеритом, теж мало хто знає. За суті, озокерит – це гірський віск, що зовні нагадує бджолиний, але це рідкісна і цінна порода. Експерти кажуть, що одна тонна озокериту коштує в п’ятдесят разів більше, ніж тонна нафти. Видобувають озокерит у Бориславі, розташованому зовсім поряд з Трускавцем, а використовують для лікувальних процедур ще з 1947 року.
Озокеритом традиційно лікують запальні захворювання шкіри і внутрішніх органів, захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, органів травлення, статевої системи. Ефективний він для терапії органів дихання, слуху, зору.
 
Медики кажуть, що часто лікування озокеритом ефективніше, ніж грязелікування, тому в Трускавці працюють озокеритолікувальні комплекси. Застосовуються як процедури на основі гірського воску, так і препарати з озокеритом. Озокерит розширює судини, підсилює кровообіг, активізує обмін речовин, виводить токсини, запускає процеси активної регенерації. Всі внутрішні органи і системи омолоджуються і оздоровлюються. Поєднання озокеритотерапії з мінеральними ваннами і методами апаратної терапії, лікувальною фізкультурою та масажем дає приголомшливі результати.
 
Унікальна лікувальна база
Лікувальна база Трускавця використовує понад 120 методів лікування. Мінеральні води, сіль, озокерит, цілюще повітря – все це створює унікальні умови, аналоги яких немає в жодній країні світу.
 
Основна група захворювань, які лікують у Трускавці – гастроентерологічні. Друга велика група – урологічна. Експерти кажуть, що наразі Трускавець – найкращий в Європі курорт з лікування урології. Тут розташований єдиний в Україні Центр безопераційного дроблення каменів. Плюс, програма реабілітації, спрямована на те, щоб каміння не утворювалися знову.
 
Ще один важливий напрямок Трускавця – захворювання, пов’язані з порушенням обміну речовин, включаючи цукровий діабет.
 
Крім того, тут велика практика лікування опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, органів дихання, проблем зі шкірою, гінекології та ін.
 
Найкращий і швидкий позитивний ефект при лікуванні досягається за рахунок застосування різних засобів лікування, включаючи водо- і солетерапію, озокерит, пелоідотерапію – лікування грязями, фізіотерапію, баротерапію, вібротерапію і багато інших методик.
 
Часто пансіонати Трускавця спеціалізуються на лікуванні певних захворювань, але в цілому це комплексний підхід, що включає ряд суміжних напрямів. Це допомагає лікувати не тільки «основне» захворювання, а й багато супутніх.
 
У Трускавець їдуть за діагностикою: як відомо, точний діагноз – гарантія ефективного лікування. Пансіонати курорту пропонують повний комплекс обстежень. Можна пройти діагностику і на базі сучасних готелів. Так, в п’ятизірковому Mirotel Resort & SPA працює діагностично-лікувальний центр «Мед-Палас», який вважається одним з кращих в Україні. На базі найсучаснішого обладнання від світових виробників тут роблять понад 350 видів діагностичних процедур, включаючи УЗД, рентген, ендоскопію та ін.
Відпочиваємо в Україні по-європейськи
Напрямки роботи центру «Мед-Палас» найрізноманітніші: урологія, оториноларингологія, проктологія, гінекологія, кардіологія, неврологія та ін. Надається також широкий перелік апаратної фізіотерапії, гідротерапії і бальнеотерапії. До всього іншого в «Мед-Паласі» є унікальний сервіс літотрипсії – ефективного лікування сечокам’яної хвороби з мінімальною травматизацією.
 
Реабілітація та лікування ДЦП
У Трускавці активно розвивається такий напрямок, як санаторно-курортна реабілітація. Фахівці кажуть, що в ідеалі будь-який вид лікування, який передбачає перебування в стаціонарі, повинен закріплюватися цією процедурою. Щоб повністю відновилася робота органів і систем, порушена тим чи іншим захворюванням, часто йде від року і більше. А після того, як людину виписують з лікарні, лікарі про неї просто забувають. Один з напрямків Трускавця – реабілітація дорослих і дітей. Сюди їдуть, щоб в рекордно короткі терміни відновити виснажений хворобою організм.
 
Крім того, що в будь-якій оздоровниці Трускавця є всі умови для загального оздоровлення і відновлення. Тут також працює Міжнародна клініка відновного лікування. Вона спеціалізується на терапії пацієнтів з дитячим церебральним паралічем (ДЦП). Методика реабілітації розроблена понад 30 років тому і приносить результати. Причому ціни тут досить демократичні.
 
При лікування ДЦП застосовують методи корекції хребта, рефлексотерапію, гімнастику для мобілізації суглобів, процедури з бджолиним воском, методики з відновлення уражень нервової системи тощо. Також Міжнародна клініка відновного лікування пропонує дельфінотерапію.
 
SPA і схуднення
Поряд з лікуванням, в Трускавці пропонують програми схуднення. Є багато пансіонатів, які на цьому спеціалізуються. Є також готелі та оздоровчі комплекси, в яких це – один із напрямів.
 
Наприклад, в переліку послуг Mirotel програми детокс і корекція ваги, включаючи «Інтенсивне жироспалювання». Тут використовуються унікальні методики, які забезпечують такий же ефект, як і ліпосакція.
 
У більшості сучасних оздоровчих центрів Трускавця пропонуються також SPA-процедури. Тож можна не тільки скинути вагу, але і поліпшити стан шкіри, волосся, підтягнути тіло. Багато процедур проводять з використанням мінеральних і соляних ванн, озокериту.
 
Активний відпочинок
У Трускавець однозначно варто їхати навіть якщо у вас немає проблем зі здоров’ям. Всі, хто хоч раз був у цих місцях, обов’язково сюди повертаються, називаючи Трускавець «місцем сили». Запорукою відмінного відпочинку і емоційного відновлення є неповторна природа Східних Карпат (курорт розташований на висоті 375 метрів), найчистіше, насичене озоном повітря лісистої частини гір, спокій і розмірений ритм життя. Клімат дуже м’який, без різких перепадів температур, тому тут комфортно в будь-який сезон.
 
Крім того, в Трускавці і його околицях ви знайдете багато цікавих місць, які варто відвідати. Це, зокрема, старовинний парк Адамівка, художній музей, польський костел, церква святого Покрова. Плюс, влітку походи в гори, купання в найчистішій гірській річці, катання на конях, тури на квадроциклах та ін. Взимку можна відправитися на гірськолижний курорт Буковиця в 10 км від Трускавця. Тут є підйомники, траси різного рівня складності, природне і штучне снігове покриття. Знаменитий зимовий курорт Славське – за півтори години їзди від Трускавця. Стільки ж за часом займе поїздка до Львова. Крім того, в сучасних готелях прекрасно розвинена інфраструктура розваг.
 
Де зупинитися
Одне з найкращих місць для відпочинку і лікування – п’ятизірковий готель Mirotel Resort & SPA. Це великий елітний комплекс в самому центрі Трускавця, розташований на одній з найкрасивіших пішохідних вулиць міста.
Відпочиваємо в Україні по-європейськи
Чого багато років бракувало Трускавцю, так це гідного рівня сервісу. Місцева влада вважала, що сюди все одно будуть їхати – за якісним ефективним лікуванням за доступними цінами. Пансіонатів було багато, але цінителям комфорту вибрати було особливо ні з чого. З появою Mirotel Resort & SPA ситуація змінилася – в Трускавці з’явилася здравниця світового рівня, яка об’єднує комфортний відпочинок класу «люкс», процедури SPA і висококласне лікування.
Незалежно від категорії, всі номери в готелі просторі і максимально комфортні для проживання. Площа «Стандартів» досягає м². У номерах є просторі лоджії або балкони, з яких можна милуватися гірськими пейзажами.
«Люкси» з панорамними вікнами близько 60 м² – відмінний варіант як для тих, хто звик контролювати бізнес 24 години на добу (є спеціально обладнані робочі місця), так і для сімейного відпочинку.
Відпочиваємо в Україні по-європейськи
Гостям з дітьми підійде величезний Miracle Suite площею 105 м². Його також часто орендують для проведення свят і різних урочистостей. Можна зняти і президентський «Люкс» майже 130 м² – з вітальні і двома пов’язаними з нею спальнями. Для кожної спальні – окремі ванні кімнати і балкони.
Поряд з якісним комфортним відпочинком Mirotel Resort & SPA пропонує таке ж якісне лікування і SPA-процедури. На території Mirotel є власний бювет з лікувально-мінеральними водами – «Нафтуся», «Броніслава», «Марія», «Софія», «Східницька», «Моршинська».
Будівництво готелів такого рівня свідчить про те, що інвестори, нарешті, по достоїнству оцінили можливості Трускавця і в Україні з’являються здравниці європейського рівня. Тепер приїжджати до Трускавця можна не тільки для лікування, але і для відпочинку в комфортних умовах прекрасно обладнаних номерів готелю з відмінним сервісом, здоровою смачною їжею з ресторанів «високої» європейської кухні, продуманою до дрібниць інфраструктурою.
 
Читачі Finance.ua отримують знижку 10% на проживання в MirotelResort & SPA. Для цього вкажіть у коментарі до бронювання на сайті https://mirotel.ua/

Промо-код: «Мінфін-IG42015»

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас