Мінфін заявив про готовність до пікових виплат у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін заявив про готовність до пікових виплат у вересні

Казна та Політика
1263
У Мінфіні зазначають, що за прогнозними розрахунками до кінця 2019 року на погашення та обслуговування внутрішнього та зовнішнього державного боргу потрібно спрямувати в еквіваленті гривні 169 млрд грн (з яких 71,4 млрд грн за номінованими в гривні ОВДП, а решта – виплати в іноземній валюті).
Про це повідомляють у перс-службі Міністерства фінансів України.
Внаслідок економії видатків на обслуговування боргу через зміцнення гривні, а також через затримки головними розпорядниками із підготовкою та затвердженням документів, видатки загального фонду Державного бюджету були нижчими за планові.
Державні запозичення за загальним фондом державного бюджету у січні-липні цього року склали близько 311,5 млрд грн. При цьому, платежі з погашення державного боргу в цей період становили 248,9 млрд гривень.
Станом на 1 серпня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 49,0 млрд грн, а також додатково на валютних рахунках ДКСУ в гривневому еквіваленті 76,8 млрд грн.
“Накопичених коштів цілком достатньо для обслуговування та виплат державного боргу в найближчі місяці”, – пояснили у відомстві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас