Зеленський домовився про ремонт аеропорту Івано-Франківська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський домовився про ремонт аеропорту Івано-Франківська

Казна та Політика
1268
Президент Володимир Зеленський домовився з бізнесменом Олександром Шевченком про фінансування робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту Івано-Франківськ.
Про це повідомляє прес-служба президента.
Директор аеропорту Петро Осипенко повідомив, що з 2010 року аеропорт надано в концесію на 30 років компанії Скорзонера. Згідно з умовами договору, вона зобов’язана вкласти в реконструкцію і поліпшення комплексу не менше 50 млн грн.
Відтоді концесіонер перерахував до обласного бюджету майже 10,7 млн ​​грн концесійних платежів, а також інвестував 18 млн грн.
Компанія-концесіонер ініціювала відновлення злітно-посадкової смуги, модернізацію приміщень аеровокзалу, розширення авіасполучення. Орієнтовна вартість проекту реконструкції – 2,14 млрд грн.
Глава держави звернувся до Міністерства фінансів з проханням включити в проект державного бюджету на 2020 рік необхідні витрати для реалізації проекту на підставі узагальнених пропозицій Міністерства оборони, якому належить злітна смуга, і Міністерства інфраструктури
“Ми всі зацікавлені в тому, щоб був аеропорт. Держава хоче допомогти”, – сказав Зеленський.
Президент також закликав підписати інвестиційну угоду щодо залучення коштів для реконструкції аеропорту Івано-Франківська.
“Ми домовилися з паном Олександром Шевченком (до обрання народним депутатом – директор компанії Скорзонера – ред), що почнемо будувати аеропорт дуже швидко. Підписуємо тристоронню інвестиційну угоду з гарантією повернення за те, що має побудувати держава Ви будуєте, ми повертаємо”, – підкреслив президент.
За даними Єдиного реєстру юросіб, бенефіціарами ТОВ Скорзонера є екс-власники Приватбанку – Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. За даними системи YouControl, ТОВ Скорзонера є засновником туристичного комплексу Буковель.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас