Вчені створили контактні лінзи з функцією зуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили контактні лінзи з функцією зуму

Технології&Авто
443
Вченим з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго вдалося створити біомімікричні контактні лінзи, якими можна управляти за допомогою руху очей. Якщо двічі моргнути, вони збільшать масштаб зображення.
Про це повідомляє TJournal.
Дослідники виміряли електроокулографічні сигнали, які виходять при русі очей, після чого створили полімерні пристрої, здатні реєструвати ці електронні імпульси і тим самим змінювати фокусну відстань. Кожна така лінза може збільшувати зображення до 32%.
Сам же пристрій деформується, завдяки чому змінюється і фокусна відстань. Щоб досягти необхідної деформації, вчені використовували діелектричний еластомер (полімери, що володіють високоеластичними властивостями і в’язкістю).
Цікаво, що самі лінзи працюють незалежно від того, чи може бачити користувач взагалі. Навіть під час сну багато людей рухають очними яблуками і виробляють ці самі сигнали, розповідає головний дослідник проекту. Дослідники переконані, що цю технологію можна буде використовувати в очних протезах і окулярах, а в майбутньому взагалі управляти лінзами віддалено.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас