У США подали позов проти Amazon, Walmart та інших великих ритейлерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США подали позов проти Amazon, Walmart та інших великих ритейлерів

Кримінал
660
Каліфорнійський університет подав позов проти п’яти компаній, звинувачуючи їх в порушенні патентів, що належать навчальному закладу.
Про це повідомляє Reuters.
Відповідачами стали найбільші глобальні ритейлери — компанії Amazon, Walmart, Target Corp, Ikea AB та Bed Bath & Beyond Inc.
Їх звинувачують у порушенні чотирьох патентів, що стосуються світлодіодних ламп, які споживають на 90% менше енергії і служать значно довше, ніж традиційні лампочки.
Патенти на “Едісонівську” LED-лампу видали групі вчених з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі на чолі з професором Шуджі Накамура (Shuji Nakamura), який отримав Нобелівську премію-2014 по фізиці.
У позові, направленому до окружного суду Лос-Анджелеса, навчальний заклад вимагає, щоб ритейлери відшкодували йому збитки, включаючи роялті, а також змусити своїх постачальників укласти ліцензійні угоди.
Крім цього, виш вимагає від Комісії з торгівлі США (FTC) розслідувати поведінку роздрібних торговців, що не зобов’язали своїх іноземних постачальників дотримуватися патентів університету.
Нагадаємо, восени 2018 року американська компанія, яка надає послуги в галузях інтернет-аукціонів та інтернет-магазинів eBay подала позов проти Amazon, звинувативши онлайн-ритейлера у тому, що він користується схемою для переманювання її найбільших продавців.
За матеріалами:
Бізнес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас