Міжбанк: спроби розігріти котирування триватимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спроби розігріти котирування триватимуть

Валюта
1993
У п’ятницю на валютному ринку спроби розігріти котирування триватимуть і курс продовжить лихоманити. Основна причина – поки що відсутність серйозних обсягів нерезидентних продажів валюти під майбутній аукціон з розміщення ОВДП.
Ходили чутки про його скасування або зміну пропонованих до продажу облігацій, але Мінфін України вивісив на сайті оголошення про те, що він відбудеться за затвердженим графіком, і пропонуватися будуть ті ж облігації, що і стояли в плані розміщення – короткі (70 днів), до року (336 днів) і на трирічні (1092 дні).
Це дещо додасть пропозиції валюти найближчим часом, але поки що курс йде вгору, і нерезиденти будуть намагатися продати валюту на піку котирувань. Підіграють їм у цьому і експортери, утомлені від просідання курсу і втрат гривневих ресурсів від такого зміцнення нацвалюти. Їм з радістю будуть допомагати і спекулянти, які вчора увійшли в раж і на низьких обсягах міжбанку першого дня місяця щосили збільшували котирування.
Нацбанк навіть був змушений продати близько 10 млн доларів. Але з величезним наваром для себе. Якщо ще в середу регулятор викуповував долар навіть по 24,96 гривень, то вчора він продав його по 25,40. Заробіток в 44 копійки на доларі – дуже навіть непогана прибутковість валютних операцій для НБУ.
Сьогодні не варто очікувати великих обсягів клієнтських операцій за рахунок ефекту зниження ділової активності перед вихідними, а ось нерезиденти (якщо котирування продовжать зростання) можуть і вийти на торги з продажем валюти під уже гарантований (після появи оголошення на сайті Мінфіну України) аукціон 6 серпня.
Ось ці різнобічні завдання місцевих компаній і нерезидентів і будуть хитати курс протягом дня.
З урахуванням фактора закінчення тижні – ми прогнозуємо на сьогодні обсяги торгів в межах до 340-360 млн доларів при здійсненні до 480 угод.
Готівковий ринок поки що задирає котирування вгору, страхуючи себе від можливих стрибків курсу, чим продовжує стимулювати спекулятивну активність на цьому сегменті валютного ринку.
Ми прогнозуємо на п’ятницю активну спробу великих гравців (як експортерів і спекулянтів, так і нерезидентів) похитати курс долара і коридор по ньому в межах 25,35-25,55 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,38 / 25,40
євро – 28,02 / 28,04
російський рубль – 0,3958 / 0,3962
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас