Intel представила процесори зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel представила процесори зі штучним інтелектом

Технології&Авто
3046
Intel офіційно представила одинадцять нових процесорів Intel Core 10-го покоління Ice Lake, розроблених спеціально для ноутбуків і 2-в-1. Всі вони засновані на 10-нм техпроцесу і володіють абсолютно новою графічною архітектурою (GPU) з обчислювальною потужністю до 1 терафлопс, пише Сьогодні
Мобільні процесори Intel включають в себе варіанти Core i3, Core i5 і Core i7 з числом ядер і потоків 2/4 і 4/8. TDP варіюється від 9 Вт на молодших моделях до 28 Вт для топових Core i7-1068G7. Всі моделі оснащені вбудованою графікою Gen11, більшість з яких з Intel Iris Plus.
За словами Intel, Ice Lake стали першими процесорами 10-го покоління з підтримкою штучного інтелекту. Чіпи містять набір інструкцій Intel Deep Learning Boost (DL Boost), а також движок Intel Gaussian & Neural Accelerator (GNA). Всі процесори також отримають вбудований адаптер Intel Wi-Fi 6 зі швидкістю передачі даних вище 1 Гбіт/с і контролер Thunderbolt 3.
Саме на Ice Lake дебютує нова система іменування CPU Intel. Вона досить зручна, але лише для тих, хто розбирається. Для звичайного користувача нові назви занадто об’ємні. Варто відзначити, що в назвах буде вказано тип GPU, а в десктопних моделях подібне значення буде відсутнє.
Перші ноутбуки та планшети з новими процесорами Ice Lake з’являться в продажу взимку 2019 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас