Київські парковки почнуть продавати через ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські парковки почнуть продавати через ProZorro

Казна та Політика
448
Права на оренду всіх київських парковок будуть тепер продавати виключно через систему ProZorro.
Про це повідомила депутат Київради Ольга Балицька, яка й ініціювала нововведення. Столичні чиновники кажуть, що мають намір таким чином викорінити корупцію при проведенні торгів.
Раніше передача прав на парковку відбувалася через «Київтранспарксервіс». Останній передавав транспортній комісії Київради список потенційних місць для паркування, а депутати голосували тільки за адреси. Після цього «Київтранспарксервіс» на свій розсуд обирав, кому і за які гроші ці місця віддавати. За словами Балицької, стоянки ділили між загадковими ФОП за вартістю, заниженою в три-чотири рази.
«Запрацювала нарешті на повну силу реформа парковок, яку ми з боєм проводили через Київраду. Тільки за останній місяць було оголошено 38 аукціонів на продаж прав на облаштування паркувальних місць, а дію всіх «попередніх договорів» припинено повністю», – зазначила Балицька.
Також вона звернула увагу, що раніше права на паркування в Києві продавалися взагалі без тендерів і під грифом «комерційна таємниця». Було засекречено все – від імен контрагентів до сум і термінів договорів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас