Мережі Socar і WOG оскаржили багатомільйонні штрафи АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережі Socar і WOG оскаржили багатомільйонні штрафи АМКУ

Фондовий ринок
415
Мережі автозаправних станцій Socar і WOG оскаржили в Господарському суді Києва рішення Антимонопольного комітету (АМКУ) від 14 травня 2019 року про штраф на загальну суму в 43 млн грн. Про це пише видання Enkorr з посиланням на дані порталу «Судова влада України».
Зокрема, АМКУ оштрафував за «змову» в сегменті роздрібної торгівлі бензином А-95 і дизельним паливом компанії «Сокар Петролеум» на 27,2 млн грн, а двом юрособам мережі WOG – 15,8 млн грн.
Крім цього, таким же рішенням була оштрафована мережа АЗС «ОККО» на суму 34,8 млн грн, але даних про позов до АМКУ на сайті суду немає.
Всі три компанії звинувачувалися Антимонопольним комітетом в узгоджених антиконкурентних діях при продажу палива протягом 2017 року. Одним з аргументів АМКУ було те, що мережі АЗС одночасно або з інтервалом в один-два дні міняли роздрібні ціни на А-95 і ДТ, маючи при цьому різну структуру витрат і рівень закупівельних цін.
Розслідування було розпочато 21 грудня 2017 року після публічної заяви уряду про необхідність перевірити обґрунтованість підняття цін на АЗС, а звинувачення Антимонопольного комітету були висунуті у вересні цього ж року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас