Суд зупинив ще один процес визнання недійсною націоналізації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зупинив ще один процес визнання недійсною націоналізації ПриватБанку

Фондовий ринок
676
Провадження зупинено до розгляду Великою палатою Верховного Суду адміністративної справи. У цій справі буде вирішуватися питання про підвідомчість спорів про визнання недійсними договорів купівлі акцій неплатоспроможного банку ПриватБанк в процесі його виведення з ринку в кінці 2016 року (процедуру bail-in).
Як пояснили НВ Бізнес добре поінформовані джерела на юридичному ринку, договори обміну зобов’язань (bail-in) на акції додаткової емісії ПриватБанку і наступні договори продажу акцій державі є технічною процедурою націоналізації банку. Якщо визнати договори bail-in недійсними, то фактично націоналізація була проведена на підставі неправомірних договорів.
Предметом спору у цій справі є вимоги позивача панамської компанії THEO Worldwide Corporation про визнання недійсним договору придбання акцій додаткової емісії ПриватБанку в обмін на грошові зобов’язання банку перед компанією UK SPV Credit Finance PLC (так звана процедура bail-in) і стягнення збитків в сумі $663 тис., які були частково задоволені судами попередніх інстанцій.
Як треті особи на стороні відповідачів було залучено ФГВФО, Мінфін і Нацбанк, а третіми особами на стороні позивача стали GLAS Trust Corporation Limited, Deutsche Trustee Company Limited, Madison Pacific Trust Limited.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас