Автоматична індексація вантажних залізничних тарифів негативно вплине на енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоматична індексація вантажних залізничних тарифів негативно вплине на енергетику

Енергетика
219
Запропонована “Укрзалізницею” автоматична індексація тарифів на вантажні залізничні-перевезення призведе до зростання витрат на доставку палива до ТЕС оціночно на 118 млн гривень до кінця 2019 року.
 Таку думку висловив виконавчий директор “Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї” Олексій Чернявський.
Це знижує конкурентоспроможність вугільних підприємств і негативно позначиться на роботі енергетичної галузі та програмі підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону 2019-2020 рр.
“Індексація залізничних тарифів збільшить вартість перевезення вугілля на 20-30 грн/тонна залежно від підприємства. Сумарно це призведе до зростання витрат на доставку палива до ТЕС оціночно на 118 млн грн до кінця 2019 року”, – підкреслив Чернявський.
На думку Олексія Чернявського, ініціатива від “Укрзалізниці” несе загрози в ході підготовки до наступного опалювального сезону.
“Знижується конкурентоспроможність вугільних підприємств, в першу чергу – державних, які і так є збитковими і вимагають державних дотацій, що в свою чергу негативно позначиться на діяльності енергетичної галузі та програмі підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону 2019-2020гг. Але ж стабільні поставки українського вугілля з шахт на ТЕС – це запорука енергетичної безпеки нашої країни. З огляду на критичну ситуацію у вугільній галузі на державних підприємствах, гранично важливо ретельно аналізувати всі наслідки подібних рішень”, – зазначив Олексій Чернявський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас