Прибуток Shell не відповідає очікуванням аналітиків після падіння цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Shell не відповідає очікуванням аналітиків після падіння цін на газ

Фондовий ринок
248
Прибуток Shell, яка відзвітувала останньою з великих європейських компаній, у другому кварталі 2019 року виявився значно нижчим за очікування аналітиків – $3,5 млрд, оскільки ціни на природний газ впали, пише агентство Bloomberg.
Раніше Eni, Total і Equinor повідомили про нижчий, ніж очікувалося, прибуток через падіння цін на енергоносії, хоча BP перевершила навіть найвищу оцінку аналітиків, оскільки її виробництво підскочило.
Англо-голландська компанія набагато більше орієнтована на природний газ, ніж її колеги, на частку яких припадає близько чверті всіх світових обсягів торгівлі зрідженим природним газом на рік. Хоча цей підрозділ допоміг створити рекордні обсяги готівки в Shell в останні квартали, глобальний надлишок пропозиції викликав падіння цін, пояснює агентство. Прибуток в інтегрованому газовому підрозділі Shell знизився на 25%, але прибуток був нижчим у всіх сегментах, включаючи видобуток нафти і газу, нафтопереробку і хімічну складову.
За словами головного виконавчого директора Бен ван Бердена, у другому кварталі спостерігалися “складні макроекономічні умови в нафтопереробці і хімічній промисловості, а також зниження цін на газ”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас