Україна отримала від РФ 2,3 млн євро компенсації за неякісну нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала від РФ 2,3 млн євро компенсації за неякісну нафту

Фондовий ринок
375
“Укртранснафта” отримала від Росії частину компенсації у розмірі понад 2,3 млн євро за брудну нафту в українській ділянці нафтопроводу “Дружба”. Це зокрема вже дозволило покрити недоотриманий дохід компанії, спричинений тимчасовою зупинкою транзиту у квітні,
Про це повідомляє прес-служба “Укртранснафти”.
Там зазначили, що розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до діючого договору на транзит та залежить від періоду резервування ПАТ “Транснефть” потужностей української нафтотранспортної системи, до якої потрапила нафта із підвищеним вмістом хлорорганіки.
Так, 25 квітня 2019 року “Укртранснафта” вимушено призупинила роботу української ділянки нафтопроводу “Дружба” через відмову прийому російської сировини із підвищеним вмістом хлорорганіки на приймально-здавальній дільниці “Будковце” (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці “Фенешлітке” (Угорщина).
Відновити транзит російської нафти до країн Євросоюзу “Укртранснафті” вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас