Зміцнення гривні: Маркарова розкритикувала НБУ за бездіяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміцнення гривні: Маркарова розкритикувала НБУ за бездіяльність

Валюта
5659
Міністр фінансів України Оксана Маркарова дала коментар з приводу зміцнення гривні.
Про це голова Мінфіну написала в коментарі під постом новопризначеного члена наглядової ради ПриватБанку Романа Сульжика у Facebook.
Член наглядової ради ПриватБанку вважає бездіяльність нацрегулятора в стримуванні зростання курсу гривні такою, що “межує зі злочинною халатністю”.
Так, голова Мінфіну погодилася з автором тексту, що зміцнення гривні можна використовувати для того, щоб накопичити резерви, знизити процентні ставки (зокрема облікову) і скасувати всі обмеження на рух капіталу в країні.
“Мінфін про це говорить вже кілька місяців. Але ми на політику НБУ не впливаємо”, – зазначила Маркарова.

Найкращі картки для зберігання грошей

Вона підкреслила, що політика Нацбанку є повністю незалежною.
“Мінфін налагодив повну координацію з нашого боку. Бюджет публічний, стратегія за службовим публічна, аукціони (з продажу облігацій державної позики, – ред.) публічні. Розпис помісячний надано. Щоденні звіти казначейства також. Вибачте, але що ще треба для координації? Купувати валюту для поповнення резервів і таким чином згладжувати коливання – завдання НБУ. Тут ми тільки свою позицію можемо висловлювати, що ми регулярно і робимо”, – написала голова Мінфіну, відповівши на критику про те, що міністерство робить недостатньо для стримування зміцнення гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас