У 2018 році обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% - звіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% - звіт

Фондовий ринок
426
Обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% та становив 337 мільйонів доларів.
Про це свідчать дані Української асоціації венчурного та приватного капіталу, йдеться у звіті KPMG Enterprise Venture Pulse.
“Частка України в глобальному обсязі ринку венчурних інвестицій залишається незначною – близько 0,1%. Але з огляду на високий рівень недоінвестування економіки та зацікавленість українських інвесторів в локальному ринку, в середньостроковій перспективі можна очікувати на позитиву динаміку ринку.
Цьому сприятимуть довгоочікуваний запуск Українського національного фонду стартапів і Фонду підтримки винаходів. Великі локальні компанії також реалізують ряд інвестиційних проектів і активно інвестують в стартапи”, – заявив Андрій Усенко, заступник директора, ринок інвестицій і капіталу KPMG в Україні.
Зазначається, що загальний обсяг здійснених венчурних інвестицій у світі у другому кварталі 2019 року лишився стабільним та становив 52,7 мільярдів доларів.
Хоча в регіональному розрізі результати виявилися не настільки однозначними: США, Америка та Європа залучили суттєві інвестиції, тоді як в Азії тривав застій.
У звіті зазначено, що у третьому кварталі очікують стабільну світову тенденцію до зменшення кількості угод на заключній стадії.
Це може допомогти залучити фінансування висококваліфікованих компаній, що перебувають на етапі становлення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас