ТОП-3 схеми обману туристів на курортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-3 схеми обману туристів на курортах

Особисті фінанси
4400
Сьогодні відзначили, що шахраї і різного роду аферисти активізувалися з настанням сезону відпусток.
Наприклад, киянка Олена з чоловіком відпочивали в Чехії. Під час прогулянки центром Праги до подружжя підійшов чоловік і запропонував допомогу. “Він зачарував своєю посмішкою, розповів, як пройти, де варять смачне пиво, ми йому довірилися. Він нам запропонував свої послуги в обміні євро на чеські крони, пообіцяв хороший курс. У результаті ми отримали дуже схожі на чеські крони угорські форинти. Вони виявилися в 13 разів менше вартості чеської крони”, – говорить мешканка Києва Олена.
Обмін валют вважається класичним видом афери в туристичних містах, розповідає експерт з безпеки Руслан Болгов.
“У чужих країнах, в чужих містах з рук міняти в жодному разі не можна. Ви не знаєте цих людей, вас можуть обдурити як завгодно. Вам можуть дати фальшиву купюру, всунути вам купюри кількома номіналами нижче”, – розповідає експерт з безпеки Руслан Болгов. Також популярні крадіжки в жвавих місцях, де злодії часто працюють групами. Один штовхає жертву, другий вириває телефон і йде. Інші при цьому відволікають, так що людина вже не розуміє, куди подівся гаджет. Крім того, часто крадуть на пляжах. У спеку досить на кілька секунд закрити очі, щоб речі зникли.
“Як часто люди засинають на пляжі? Це буває досить таки часто. При цьому вони забувають, що у них речі залишаються без нагляду”, – каже Руслан Болгов. Руслан Болгов пропонує хитрувати, щоб не вкрали гроші, наприклад, загортати їх у підгузник, який можна купити за 20 гривень.

Найкращі кредитні картки для мандрівників

“Відкриваємо памперс і кладемо туди телефон, ключі і загортаємо все це. Загорнули, заклеїли липучками, нічого не випаде. Ось у нас вийшла балабушка, ми її поклали. Як ви думаєте, скільки людей візьмуть це? Я думаю, небагато”, – говорить блогер. Документи ж варто залишати в сейфі готелю. Там же – зберігати і гроші. На пляж варто брати дрібні на морозиво.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас