Міжбанк: гра "на пониження" продовжиться? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гра "на пониження" продовжиться?

Валюта
4906
У вівторок на валютному ринку гра “на пониження” продовжиться. І основна інтрига щодо курсу цілком залежатиме від дій Нацбанку з викупу/невикупу надлишку долара.
Тенденція на зміцнення національної валюти настільки вже придавила “хотілки” продавців долара щодо курсу, що нерезиденти та експортери вже, схоже, змирилися з падінням курсу останніх тижнів.
При цьому у продавців всього два шляхи – або продавати валюту незважаючи на ситуацію на міжбанку (так роблять іноземці, бо їм потрібна гривня для участі в аукціонах Мінфіну з розміщення ОВДП), або спробувати витрачати поки наявну гривню, зберігаючи валюту до кращих часів (так чинить частина експортерів, які отримують гривню від держави у вигляді відшкодування ПДВ).
Сьогодні день аукціону з розміщення облігацій і з самого ранку пропозиція валюти буде перевищувати попит. Ситуативний надлишок долара буде активно викуповувати Нацбанк, як універсальний покупець і в кінцевому підсумку котирування будуть залежати тільки від того цінового рівня, який буде ставити регулятор.
Психологічний настрій на зміцнення гривні на міжбанку позначається і на готівковому ринку, де триває просідання котирувань.
Вранці обмінники виставили курс продажу долара по 25,25 гривень і нижче, що говорить про те, що готівковий ринок також очікує подальшого провалу курсу.
Спекулянти продовжать зараз грати тільки «на пониження» і заробляти “з обороту”.
Фактор перерахувань відшкодувань ПДВ експортерам незважаючи на вихід основних сум таких виплат не особливо допомагає валюті, позаяк вливання її з боку іноземців під аукціон перекривають потреби покупців. Приріст коррахунків банків на ранок вівторка ще на 1,2 млрд гривень (до 54,1 млрд) поки лише скорочує потреби експортерів у продажу валюти під свої господарські операції, але загального тренду на зміцнення гривні не змінює.
Наближення кінця місяця додасть статистики торгів і ми прогнозуємо на сьогодні обсяги операцій в межах до 470 млн доларів при здійсненні до 690 угод.
Ми прогнозуємо на 30 липня продовження зниження котирувань. Коридор по долару буде в межах 25,00-25,20 гривень з продовженням викупу надлишку валюти Нацбанком через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,21 / 25,24
євро – 28,05 / 28,08
російський рубль – 0,3967 / 0,3975
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас