Проти найбільших банків світу подано позов на 1 млрд фунтів за валютні маніпуляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти найбільших банків світу подано позов на 1 млрд фунтів за валютні маніпуляції

Фондовий ринок
636
Стосовно кількох провідних банків Великобританії, США і Швейцарії подано колективний позов у ​​зв’язку з маніпуляціями на валютному ринку.
Американська юридична фірма Scott + Scott повідомила про подання колективного позову до апеляційного суду щодо конкуренції в Лондоні. Відповідачами за позовом є банки Barclays, Citibank, JP Morgan, RBS і UBS.
Колективний позов подано стосовно фігурантів картельної змови на валютному ринку. У травні 2019 р. Єврокомісія оштрафувала банки Barclays, Citigroup, JPMorgan, MUFG і RBS на 1,07 млрд євро ($1,19 млрд) за участь у маніпуляціях з курсами 11 різних валют. Швейцарський банк UBS не був оштрафований в рамках цього рішення, проте, за твердженням влади ЄС, був замішаний в цих маніпуляціях.
Розмір позову оцінюється в понад 1 млрд фунтів стерлінгів ($1,24 млрд), при цьому в Scott + Scott зазначили, що загальний розмір позову може перевищити цю суму – з урахуванням загального обсягу операцій на валютному ринку, який виконали підрозділи цих банків у Великобританії.
В Scott + Scott зауважили, що відповідачі за колективним позовом на поточний момент вже були оштрафовані на понад $8,5 млрд (6,9 млрд фунтів) наглядовими відомствами 11 різних країн.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас