Російський газ можна замінити катарським - "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський газ можна замінити катарським - "Нафтогаз"

Енергетика
5287
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, спільно з Оператором газотранспортної системи України працює над можливістю вже з січня 2020 року розпочати постачання газу в Україну через Трансбалканський газопровід.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор компанії “Оператор ГТС України” Сергій Макогон.
“Південно-європейські країни активно диверсифікують поставки: каспійський газ через Танап і LNG поставки створюють хорошу конкуренцію російському газу. Працюємо над тим, щоб вже з січня можна було здійснювати поставки газу в Україну з південного напрямку через Транс-балканський газопровід”, – написав він.
Для того, щоб почати поставки катарського газу прямо в Україну, необхідно розв’язати основну проблему – домовитися з Туреччиною про прохід танкерів з паливом через протоку Босфор.
Макогон зазначив, що днями катарський газ вперше був доставлений на LNG термінал в Грецію на судні класу Q-Flex, здатному перевозити понад 210 тисяч кубометрів скрапленого газу. А наступним пунктом в цій програмі є поставка партії СПГ на танкері Q-Flex LNG на іспанський термінал Cartagena до початку серпня.
Таким чином Україна після закінчення чинного контракту на транзит газу з російським “Газпромом” може додатково завантажити газотранспортну систему за рахунок імпорту або транзиту газу з Румунії по Трансбалканському газопроводу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас