Фонд держмайна перерахував до бюджету майже мільярд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна перерахував до бюджету майже мільярд гривень

Казна та Політика
173
Фонд державного майна перерахував до бюджету країни 925,7 мільйона гривень від оренди державного майна і прогнозує перевиконання плану до кінця 2019 року.
Про це повідомив в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.
“З упевненістю можемо говорити, що Фонд річне завдання в 1,2 мільярди перевиконає і до кінця року ми підійдемо до цифри в півтора мільярди”, – написав він.
За словами Трубарова, наразі чинних договорів оренди держмайна, укладених Фондом та регіональними відділеннями, понад 17 тисяч. ІНезважаючи на попит оренди держоб’єктів серед бізнесу, ринок потребує сучасних правил і підходів.
“Фонд ще минулого року розробив новий закон про оренду, який вже декілька разів проходив погодження міністерствами, редагувався і обговорювався і мав бути переданий до ВР, але цього не сталося”, – зазначив Трубаров.
Він підкреслив, що Фонд пропонує перейти винятково на електронні аукціони і максимально нівелювати вплив чиновника на процес, в рази зменшити час передачі майна, спростити умови укладання договору, без непотрібних дозволів, запитів, погоджень.
“Закон передбачає ефективний захист від недобросовісних орендарів і боротьбу з тими балансоутримувачами, які незаконно здають в оренду державне майно. Фонд повторно ініціюватиме питання розгляду проекту закону про оренду, аби вже новий склад парламенту розглянув цей важливий документ, і ринок оренди запрацював за новими правилами”, – резюмував голова Фонду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас