Huawei прискорила зростання виручки, незважаючи на обмеження США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei прискорила зростання виручки, незважаючи на обмеження США

Фондовий ринок
183
Китайська Huawei Technologies Co. прискорила темпи зростання виручки приблизно на 30% в першому півріччі, забезпечивши необхідні поставки для збереження виробничого процесу, незважаючи на обмеження на експорт технологій з США.
Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Хоча 30%-ве зростання виручки і нижче показника за перші три місяці 2019 року – 39%, темпи зростання істотно прискорилися в порівнянні з 2018 роком, сказали джерела, що попросили про анонімність в зв’язку з непублічним характером інформації. За словами одного з них, керівництво компанії повідомило співробітникам, що ситуація краща, ніж могла б бути.
Нразі Huawei докладає всіх зусиль, щоб збільшити продажі, розробляючи альтернативи американському програмному забезпеченню і мікросхем. Поки їй вдається підтримувати зростання виручки за рахунок активного укладення контрактів на поставку обладнання для мереж п’ятого покоління (5G), сказали співрозмовники Bloomberg.
Водночас, за словами джерел, компанія намагається підтримувати моральний дух працівників, заохочуючи їх за допомогу в запобіганні негайної кризи. Чи отримують вони реальну фінансову винагороду, невідомо.
Видання зазначає, що наведені показники продажів Huawei є попередніми і можуть відрізнятися від фактичних. Представники компанії відмовилися від коментарів, повідомивши, що офіційні результати за перше півріччя будуть опубліковані 30 липня. Huawei відзвітувала про виручку в розмірі близько $27 млрд в січні-березні в порівнянні з 721 млрд юанів ($105 млрд) за весь 2018 рік.
У травні США внесли Huawei в “чорний список”, оскільки, на думку американського уряду, вона займалася збором розвідувальної інформації на користь китайського уряду – звинувачення, які компанія неодноразово відкидала. В результаті діяльність Huawei на американському ринку було значно обмежено.
Засновник і генеральний директор Huawei Жень Чженфей в червні заявив, що, за прогнозами, протягом двох років компанія може скоротити продажі на $30 млрд через обмеження на поставки американськими компаніями комплектуючих його фірмі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас