"Нафтогаз" представив нову стратегію видобутку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" представив нову стратегію видобутку газу

Фондовий ринок
1478
НАК “Нафтогаз” продемонстрував оновлену стратегію видобутку палива. План розрахований на найближчі 2-3 роки, вже затверджений наглядовою радою компанії і прийнятий як керівництво до дії.
Про це на презентації самої програми повідомив керівник газового інтегрованого бізнесу компанії “Нафтогаз України” Андрій Фаворов.
Концерн виділятиме більше фінансів, щоб інтенсифікувати видобуток в тих родовищах, які більш ефективні. Успішність реалізації будуть оцінювати в прибутку компанії, а не в кубометрах газу.
Компанія зосередиться на тому, щоб максимально повернути інвестиції, що дуже змінить чинну парадигму в держкомпанії.
“Люди звикли дивитися і вимірювати ефективність в кубах і в метрах. Я хочу вимірювати ефективність в дохідній складовій, в грошах”, – сказав Фаворов.
За його словами, у зв’язку зі зміною ситуації на ринку Європи, дохідна частина від реалізації газу впала в два рази, тому компанія змушена приймати кардинальні рішення і переглядати стратегію, з метою домогтися максимізації дохідної грошової частини від “Укргазвидобування” для акціонерів.
Компанія працюватиме в ключових напрямках:
  • Утримати базовий рівень видобутку через продовження операцій з інтенсифікації та інвестиції в розширення вузьких місць в інфраструктурі. Раціональний хід – сфокусувати увагу на конкретній свердловині, а не гнатися за всім.
  • “Нафтогаз” зосередиться на впровадженні діджиталізації на родовищах і оновленні ІТ-інфраструктури системи видобутку, щоб зменшити свої витрати.
  • Видобуток скрапленого газу та газоконденсату буде нарощуватися, оскільки через сприятливу ​​ситуацію на ринку це вигідніше, ніж звичайний газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас