Airbus показала концепт гібридного літака-птаха (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus показала концепт гібридного літака-птаха (відео)

Технології&Авто
1811
Компанія Airbus представила концепт гібридного електричного літака Bird of Prey, який копіює хижого птаха. Розробку представили в ході авіашоу Royal International Air Tattoo.
Створюючи концепт, дослідники компанії користувалися підходом біомімікрії – проектування і виробництва матеріалів, конструкцій і систем, натхнених природою. Згідно із задумом, з’єднання крил з фюзеляжем літака виконується у вигляді арок, подібних витонченій аеродинамічній формі орла або сокола.
Також крила і хвіст повинні оснащуватися індивідуально керованими структурами, які імітують пір’я хижих птахів і забезпечують активний контроль польоту.
Розробники сподіваються, що біомімікрія допоможе зробити польоти більш ефективними, екологічними і тихими. Саме тому в Airbus вважають за необхідне розвивати цей напрямок і надихати нове покоління інженерів.
Хоча проект Bird of Prey не стане реальним повітряним судном, він базується на реалістичних ідеях і дає уявлення про те, як може виглядати літак майбутнього для регіональних перевезень.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас