Індія запустила ракету з місяцеходом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія запустила ракету з місяцеходом (відео)

Технології&Авто
1716
Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію «Чандраян-2». Ракета-носій стартувала з космодрому на острові Шріхарікота в Індії о 14:43 за місцевим часом (об 11:13 за Києвом).
«Чандраян-2» подолає 384 тисячі кілометрів і досягне Місяця більше ніж через п’ять тижнів. Ракета доставить на Місяць космічний апарат, що складається з трьох частин: орбітальної станції, спускального апарата і 27-кілограмового шестиколісного ровера з приладами для аналізу ґрунту. Місія оцінюється в $150 мільйонів. Апарат вперше здійснить посадку на маловивченому південному полюсі Місяця.
У ISRO розраховують, що посадка відбудеться 6 або 7 вересня. Як вказує The New York Times, це стане найскладнішим етапом місії – в квітні під час схожої операції розбився перший місячний апарат Ізраїлю.
В рамках місії на Місяці шукатимуть воду і мінерали, а також досліджувати поштовхи під поверхнею. Орбітальний апарат протягом року буде фотографувати поверхню Місяця і аналізувати її тонку атмосферу. Місяцехід на сонячних батареях, як очікується, за 14 днів подолає до півкілометра і відправить на Землю отримані дані і зображення.
Спершу Індія розраховувала, що запустить «Чандраян-2» на Місяць у 2013 році, причому разом з Росією. Але через провал російської місії «Фобос-Ґрунт» влада Індії вирішила здійснити місію самостійно. У 2008 році Індія вже направляла до Місяця космічний зонд в рамках своєї першої місячної місії «Чандраян-1», але тоді космічний апарат не сідав на поверхню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас