Мита на російське пальне: Що буде з цінами на АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мита на російське пальне: Що буде з цінами на АЗС

Енергетика
1253
Про вплив мит, які були введені Україною на дизельне пальне і скраплений газ із Росії, висловилися аналітики компанії Pro-Consulting.
18 липня Кабінет міністрів України ввів спеціальне мито на імпорт російського дизельного пального і скрапленого газу.
 
Спецмито на дизельне пальне, яке постачається трубопровідним транспортом, становитиме 3,75% з 1 серпня і 4% з 1 жовтня.
«Враховуючи великі запаси пального, можна очікувати і зниження цін. Окремо варто відзначити, що нові мита можуть стимулювати вітчизняних виробників дизельного пального, а це в свою чергу приведе до зменшення російської частки на ринку і додатково наповнить бюджет України», – сказано в повідомленні.
Зазначається, що мита торкнуться лише тієї частини трейдерів, які імпортують дизельне пальне і скраплений газ по трубопроводу. В цілому ж, нові мита покликані швидше привести в норму маржинальність поставки дизельного пального.
Середня маржа на цьому ринку не перевищує 12 дол. за тонну. Водночас, маржа на поставках трубопровідним транспортом більш ніж утричі вища і досягає 40 дол. за тонну.
За словами аналітиків, 2018 рік став рекордсменом за обсягом ринку дизельного пального в Україні, а частка російської продукції становила 40%. Внутрішні потреби задовольнялися за рахунок імпорту. Імпортна продукція склала 89% ринку, а решта 11% поділили між собою «Укртатнафта» і «Укргазвидобування».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас