У керівництві ЗАЗ знайшли вихід з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У керівництві ЗАЗ знайшли вихід з кризи

Фондовий ринок
4826
Запорізький автозавод, щодо якого з 2018 року порушено справу про банкрутство, домовився з кредиторами про зміну черговості задоволення позовів. «УкрАвто», що володіє найстарішим українським автовиробником, вважає це хорошим знаком.
Договір з кредиторами став можливий після того, як частину нежитлового майна ЗАЗу продали на аукціоні. Гроші отримав «Укрексімбанк». Цьому банку Запорізький автозавод тепер винен 630,5 млн. грн.
Корпорація «УкрАвто» не коментує подробиці угоди. Повідомляється тільки, що продано приміщення, які не мають прямого відношення до виробничого циклу.
Угода з кредиторами – це, без сумніву, важливий крок для відновлення на ЗАЗі серійного виробництва легкових автомобілів. Нагадаємо, що метою введеної судом в квітні 2019 року процедури санації є фінансове оздоровлення Запорізького автозаводу, щоб при цьому він зберіг можливості для виробництва легкових автомобілів.

Отримати вигідний кредит на авто

Певні кроки в цьому напрямі вже зроблені. Тепер багато що залежатиме від корпорації «УкрАвто»: чи зуміє вона знайти інвесторів. У корпорації заявляють, що з потенційними партнерами вже досягнуто певних домовленостей. Головне, щоб влада України створила умови для залучення інвесторів.
Раніше повідомлялося, що на ЗАЗі будуть збирати білоруські вантажівки МАЗ. Локалізація складе більш ніж 50%. Запорізький автозавод таким чином зможе зайти на новий для себе сегмент вантажівок.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас