В Prozorro з'явився перший державний онлайн-магазин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Prozorro з'явився перший державний онлайн-магазин

Казна та Політика
2257
В Prozorro з’явився новий інструмент, який ще швидший і простіший за допорогові закупівлі та звіти про укладені договори.
Необхідні прості товари на невеликі суми можна закупити в Prozorro Market — першому державному онлайн-магазині.
Про це йдеться на сторінці Prozorro в Фейсбуці.
Переваги Prozorro Market
  • Купівля товарів без оголошення тендеру, як в звичайному інтернет-магазині: заходите в каталог, обираєте товар, клікаєте “придбати”, чекаєте на доставку.
  • Це офіційний інструмент системи електронних публічних закупівель Prozorro, який діє на підставі наказу ДП “ПРОЗОРРО” №16 (http://bit.ly/2Y7IVu8) і листа-роз’яснення Міністерство економічного розвитку та торгівлі України (http://bit.ly/2LodINh).
  • Всі постачальникі, які розмістили свій товар в Prozorro Market, вже пройшли кваліфікацію адміністраторів каталогу (ДУ “Професійні закупівлі” чи ДП “Медичні закупівлі України” в залежності від типу продукції). Замовнику не потрібно проводити відбір та процедуру кваліфікації.
  • Новий інструмент дає можливість закуповувати швидко та без тендеру, при цьому дотримуватися принципів здійснення закупівель, які передбачені в статті 3 Закону. Закупівля через Prozorro Market є закупівлею з застосуванням електронної системи закупівель, на відміну від закупівель поза системою та звітів.
  • Швидке вирішення форс-мажорів. Наприклад, зламався ноутбук, ви зможете без зайвого клопоту обрати постачальника, який продасть вам новий.
  • Післяоплата та договір. Постачальники в Prozorro Market розуміють особливості закупівель за державні кошти й готові укладати договори і працювати на умовах післяоплати. Протягом тижня постачальник відправить ваше замовлення.
  • Під час замовлення система сама сформує чернетку звіту про укладений договір. Чернетку звіту можна буде опублікувати після укладення договору.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас