Тoyota почала розробку космічного позашляховика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тoyota почала розробку космічного позашляховика

Фондовий ринок
573
Японський концерн і японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) домовилися про спільну розробку «мунровера» – будинку на колесах для дослідників Місяця.
Про це пише видання Motor1.
Завданням Toyota стане побудувати мобільний житловий модуль, який міг би пересуватися поверхнею супутника Землі і забезпечувати умови для проживання екіпажу.
За попередніми даними, місяцехід вийде майже квадратним – 6 м завдовжки і 5,2 м завширшки при висоті майже в 4 метри. Тим самим вдасться організувати внутрішній простір в 13 кубічних метрах.
Агентство JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) поставило розробникам кілька конкретних умов. Зокрема, місяцехід Toyota повинен мати тисячокілометровий запас ходу і нести запас всього необхідного для двох осіб екіпажу – повітря, води і їжі – як мінімум на шість тижнів.
При цьому має забезпечуватися можливість перебувати в салоні ровера без скафандрів. За попередніми даними, місяцехід буде колісним, а приводитися в рух буде за рахунок електрики. Вироблятимуть її водневі паливні елементи і сонячні батареї.
Тoyota почала розробку космічного позашляховика
Розробка місяцеходу, по суті, вже стартувала: угоду підписано, і до кінця нинішнього року альянс Toyota і агентства має завершити розробку специфікацій. У наступному році почнеться виготовлення комплектуючих, а випробування розпочнуть в 2021 році.
Щоправда, створення серійного місяцеходу (включаючи і методи його транспортування на Місяць) має завершитися лише до 2027-го. Японські аерокосмічні дослідники впевнені, що за підсумками роботи створювати транспорт для інших планет – наприклад, для Марса – буде набагато легше.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас