Торгова війна: Китай назвав причину сповільнення своєї економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгова війна: Китай назвав причину сповільнення своєї економіки

Світ
911
У вівторок Китай відкинув твердження Дональда Трампа про необхідність торгівельної угоди зі Сполученими Штатами, аби відновити китайську економіку.
Про це повідомляє видання Reuters.
У понеділок в Twitter Трамп заявив, що американські мита стали головним чинником уповільнення економічного зростання Китаю, і попередив, що Вашингтон може нагромаджувати тиск.
Офіційні дані у понеділок показали, що після двох кварталів торгової війни між США і Китаєм зростання ВВП Китаю впало до 6,2% в порівнянні з 6,6% в 2018 році.
Представник китайського зовнішньополітичного відомства Генг Шуан заявив, що темпи Китаю є “непоганими показниками”, враховуючи глобальну економічну невизначеність, уповільнення світового зростання, і відповідно до зовнішніх очікувань.
“Що стосується так званого “оскільки економіка Китаю сповільнюється, тому Китай терміново сподівається досягти домовленості з американською стороною”, це повністю хибно”, – додав він.
“Я знову закликаю американську сторону наполегливо працювати з Китаєм і на основі взаємної поваги прагнути до досягнення взаємовигідної, безпрограшної угоди. Це відповідає інтересам обох країн і очікуванням міжнародного співтовариства”, – підкреслив речник МЗС Китаю.

Довідка Finance.ua:

  • 5 травня Трамп заявив про намір накласти 25-відсоткові мита на весь китайський імпорт у США обсягом 325 млрд доларів.
  • 10 травня почали діяти підвищені до 25% мита США на китайські товари понад 5,7 тис. категорій загальною вартістю в 200 млрд доларів.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас