Мінрегіон пропонує зробити обов'язковим проектування електрозарядок на АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон пропонує зробити обов'язковим проектування електрозарядок на АЗС

Казна та Політика
182
Мінрегіон пропонує внести зміни у відповідні будівельні норми, щоб електрозарядні станції обов’язково проектувалися на автозаправних станціях.
Про це написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Друзі, ми продовжуємо оновлювати застарілі державні будівельні норми. Наразі одна з пропозицій, яка активно розглядається – внести зміни у відповідні ДБН, щоб електрозарядні станції обов’язково проектувалися на автозаправних станціях (АЗС)”, – ідеться в повідомленні.
З чим пов’язані ці зміни?
  • Кількість електромобілів в Україні, як і в усьому світі, невпинно збільшується. І треба завчасно подбати про необхідні зарядні пристрої для цих авто. Тому пропонується внести нові зміни у відповідні будівельні норми, щоб на нових і реконструйованих АЗС в обов’язковому порядку проектувалися зарядки для електромобілів.
За словами Парцхаладзе, міністерство планує, щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на українських парковках були з електрозарядками. І у всіх інших громадських місцях вони теж обов’язково влаштовувалися. У першу чергу, на автозаправках та біля житлових будинків.
Крім цього, минулого тижня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №10405 щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який спрямований на врегулювання питання з парковками та зарядними станціями для електрокарів. Він набере чинності з 1 січня 2020 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас