Компанії Ford і Volkswagen створили альянс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Ford і Volkswagen створили альянс

Фондовий ринок
675
Ford і Volkswagen оголосили про створення проекту, призначеного для роботи над “зеленими” авто.
Про це вони оголосили на прес-конференції в Нью-Йорку.
Слідом за об’єднанням BMW і Daimler для роботи над автопілотом, Ford і Volkswagen також оголосили про створення альянсу, який займеться випуском електрокарів, а також розробкою автопілотів на модульній платформі MEB німецького концерну.
Автовиробники досягли угоди про створення глобального альянсу після декількох місяців переговорів.
Відзначається, що Ford використовує архітектуру MEB для абсолютно нової електричної моделі, яку будуть випускати для європейського ринку на підприємстві в німецькому Кельні. Випуск новинки почнеться в 2023 році. У наступні шість років американці мають намір продати понад 600 тис. електрокарів.
З 2016 р. Volkswagen вже інвестував близько 7 млн ​​доларів в платформу MEB. Вона повинна стати базою для приблизно 15 млн “зелених” автомобілів, які випустять під брендами Volkswagen, Audi, Skoda і Seat.
Першою серійною моделлю стане хетчбек Volkswagen ID.3 – його прем’єра відбудеться восени-2019 на Франкфуртському автосалоні.
Вперше про створення глобального альянсу Ford і Volkswagen стало відомо в кінці 2018 року. Тоді повідомлялося, що автовиробники об’єднають зусилля для створення архітектури для нового середньорозмірного пікапа і комерційного фургона в 2022 році. Йдеться про глобальні моделі, які будуть продаватися по всьому світу.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас