Автопілот літака вперше самостійно здійснив посадку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопілот літака вперше самостійно здійснив посадку

Технології&Авто
1602
Автопілот в автомобілі сьогодні стає вже звичним явищем, однак нещодавно таку функцію почали тестувати й на літаках.
Про це повідомляє TechSpot.
Нещодавно команда вчених Мюнхенського технічного університету завершила початковий етап проекту C2Land, у межах якого розробляється система, здатна приземляти літак без участі пілота. Розробники вважають, що унікальна технологія стане альтернативою традиційним методам автоматичного пілотування.
Основний недолік старих систем автономного управління полягає в тому, що для ефективної роботи автопілота вони вимагають наявності численних антен на злітному полі. Однак малі аеропорти не мають дорогого технічного оснащення, тому пілотам доводиться управляти посадкою вручну.
Нова система 2Land дає змогу приземлятися практично на будь-якій злітній смузі з використанням GPS-сигналів для забезпечення точності приземлення й оптичної системи орієнтації атмосферних явищ — система не потребує наземної допоміжної інфраструктури, на відміну від існуючих технологій.
C2Land уже успішно продемонструвала тестовий політ навчального літака Diamond DA42Р. Однак дата початку впровадження технології в серійні авіалайнери поки невідома.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас